Referenties

U bevindt zich hier:

Voetbalvereniging Benschop

Benschop in het kort

De vv Benschop is op 1 mei 1969 opgericht. De toenmalige wethouders Fep Terberg en Teus van Vliet wisten de rest van de raad te overtuigen, dat er een voetbalclub in Benschop moest komen. Onder leiding van de eerste hoofdtrainer Hans Kraay sr, die zelf meespeelde werd de eerste promotie bewerkstelligd. Benschop heeft vanaf die tijd altijd sportief aan de weg getimmerd.

Onder trainer Bertus de Ridder werd in het seizoen 1982-1983 (7 mei 1983) het eerste kampioenschap behaald en bereikte Benschop de hoofdklasse van de afdeling Utrecht. Drie jaar later werd er weer een stapje terug gedaan, maar trainer Kees Boender bracht Benschop na de herindeling weer terug op het oude niveau, op dat moment de 4e klasse. Daarna was het trainer John van Vliet die het presteerde om Benschop twee maal achtereen kampioen te maken en Benschop naar de tweede klasse bracht een klasse waar Benschop nu vijf jaar in speelt en het zesde seizoen ingaat.

In 1999 werd de damesafdeling in het leven geroepen en ook daar direct succes n.l. promotie van de 5e naar de 4e klasse. Trainer Jeroen Schinkel zorgde ervoor, dat de dames vier later 2e klas speelden wat ze op dit moment nog spelen. De dames afdeling heeft nu drie senioren teams en twee jeugdteams.

Ook de reserve teams van Benschop spelen op een hoog niveau, het 2e elftal van de heren speelt reserve 2e klasse en het 3e elftal reserve 3e klas. Dames 2 speelt 4e klasse en het 3e elftal speelt 5e klasse.

Uit het bovenstaande blijkt, dat er in Benschop alles aan gedaan wordt de jeugd een goede opleiding te geven en te behouden voor de senioren. De doelstelling van de vv Benschop is vanaf de D- junioren twee maal per week te trainen, hetgeen de belangrijkste oorzaak van het succes in Benschop is.

Verder hebben wij een levende activiteitencommissie, AK ’79, die al 28 jaar allerlei dingen organiseert, zowel voor de jeugd als de senioren. Vanwege het feit, dat er nagenoeg geen woningbouw meer in Benschop is geweest de laatste jaren moesten vele Benschoppers noodgedwongen verhuizen naar elders. Dit betekent, dat onze leden momenteel overal vandaan komen. Zij blijven Benschop trouw en nemen buren en kennissen mee om in Benschop te voetballen. Momenteel spelen we met 19 teams op het veld en 11 in de zaal. Dat betekent ruim 400 spelende leden.

Ook op het gebied van de accommodatie is er sinds de oprichting veel veranderd. In 1995 werd het nieuwe clubgebouw in gebruik genomen. Het bevatte 8 kleedkamers , een physio ruimte met daarboven de kantine en de bestuurskamer. Vanwege de groei, die de vereniging vanaf die tijd heeft doorgemaakt , moest er verder uitgebreid worden en sinds 2006 is Benschop in het bezit van een prachtige bestuur/ontvangstruimte en een overdekte tribune met de noodzakelijke bergruimte daaronder. Al het bovenstaande is gerealiseerd met allemaal vrijwilligers. Verder is het gravelveld vervangen door een kunstgrasveld, waarop de kleine jeugd ook hun competitiewedstrijden kunnen spelen.

Dus met kan zeggen de VV Benschop leeft.

Adres accommodatie
Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastraat 27
3405 XP BENSCHOP
0348-451594
info@vvbenschop.nl
 

 

 

Terug

Contactgegevens

Administratiekantoor Boonacker

2e Industrieweg 17

3411 ME Lopik

0348 550735
Neem contact op
Website laten maken